Muntele Sălbatic și Locașurile Sfinte: Buila Vânturarița

/ /

Muntele Sălbatic și Locașurile Sfinte. Buila Vânturarița.

Sâmbătă, 17 octombrie 2020

Home » Drumeții » Muntele Sălbatic și Locașurile Sfinte: Buila Vânturarița

🏔Ai vrut tot timpul să mergi pe munte, dar nu ai avut cu cine?

📷Vrei să-ți creezi amintiri demne de povestit copiilor?

🌲Vrei să faci mișcare, să râzi și să respiri aer curat?

Te-ai săturat să simți că nu faci nimic interesant în week-end?

Atunci hai cu noi în drumeție.

😁Grupurile noastre sunt vesele

🎤Ascultăm muzică de munte și cântăm

❤️Glumim și râdem. Socializăm fabricând prietenii.

👉Unde mergem?

Mergem în Munții Buila Vânturarița să atingem cele mai înalte vârfuri de acolo: Vânturarița-Mare și Buila și să simțim sălbăticia acestui munte mai puțin umblat. Pe traseu vom vedea și Schitul Pahomie și Schitul și Mănăstirea Pătrunsa, două locașuri sfinte din zonă.

👉Când mergem?

Sâmbătă, 17 octombrie 2020

👉Până când te poți înscrie?

Miercuri, 14 octombrie 2020

Îți recomandăm să te înscrii cât mai rapid. Locurile în mașini se ocupă în ordinea primirii înscrierilor.

👉Cui se adresează drumeția?

Tuturor oamenilor veseli, civilizați și cu o pregătire fizică medie.

👉Care este planul?

Cu grupul care vine din București plecăm la 05:00 de la Parcul Izvor. Vom merge cu mașinile personale. Dacă nu ai mașină, vom încerca să-ți găsim loc în mașina unui coleg.

La 8:30 ne întâlnim cu cei care vin din alte localități la Schitul Pahomie(“schitul Pahomei” pe Waze), în Parcul Natural-Buila Vânturarița, acolo unde vom începe traseul. Facem sedința tehnică și apoi ne pornim la drum.

O să facem un traseu de tip circuit. Itinerariu va fi Schitul Pahomie -> Șaua Ștevioara -> Vârful Vânturarița-Mare 1885m(cel mai înalt vârf din masiv) -> Vârful Buila 1848 -> Curmătura Builei -> Schitul și Mănăstirea Pătrunsa -> Schitul Pahomie.

Noi mergem lent și facem o pauză de 10 minute la fiecare 50 de minute de mers, așa că vom facem cam 3h și jumătate până la ajungem pe Vârful Vânturarița Mare. Acolo vom lua o pauză mai lungă. Mâncăm ce avem în rucsac, povestim și ne relaxăm. Facem poze și video-uri, socializăm, admirăm priveliștea, ne conectăm cu natura.

Apoi începem să parcurgem creasta și vom merge cam o oră și 30 minute pe ea. Ajungem pe Vârful Buila și apoi la Curmătura Builei. Din creastă se văd superb localitățile din jur, Vâlcea, Oltul etc.

În Curmătură începem coborârea, trecem pe la Schitul Pătrunsa și apoi continuăm pe drum forestier spre Schitul Pahomie. În două ore și jumătate, 3 suntem jos.

Traseul nu este dificil din punct de vedere tehnic, dar este lung ca distanță (12 km) și mare ca diferență de nivel (1000m de urcat și coborât). Este un traseu de 7h și jumătate (cu pauzele incluse), așa că trebuie să ai o condiție fizică medie ca să-i faci față.

Spre finalul zilei, în funcție de cum stăm cu timpul, oprim să mâncăm ceva pe drumul de întoarcere. Pe la ora 22:30, în funcție de trafic, suntem înapoi în București.

👉Echipament necesar și OBLIGATORIU

Fără el nu te luăm cu noi. Click AICI pentru a-l vedea!

👉Regulament

Citește-l! Este important pentru că înscrierea ta la eveniment implică faptul că ești de acord cu el și că o să-l respecți. Click AICI pentru a-l citi!

👉Cât costă?

100 RON (70 RON pentru studenții la zi la licență) – costuri de organizare + partea ta din costul benzinei pentru mașină.

Costul benzinei variază și îl discuți cu colegul tău șofer pentru că o să depindă de câți sunteți în mașina respectivă. Dacă vii de la București este undeva între 20 RON și 60 RON.

Costurile de organizare se plătesc prin transfer bancar în termen de 48 de ore de la înscriere. Costul pentru benzină se plătește în ziua drumeției colegului care te ia cu mașina.

👉Cum faci să plătești mai puțin?

Vino în drumeție cu 2 prieteni și tu ai reducere 50% la costurile de organizare.
Vino în drumeție cu 4 prieteni și tu nu mai plătești costurile de organizare.
* prietenii tăi trebuie să nu mai fi mers cu noi până acum.

👉Cum te înscrii?

Ne trimiți un mesaj pe WhatsApp la 0747.992.343 cu numele tău și excursia în care dorești să mergi.

👉Îți mulțumim că ești aici și abia așteptăm să te cunoaștem!

O zi frumoasă
Echipa Socializează cu Noi