Vânătoarea lui Buteanu și Fereastra Zmeilor, Făgăraș

/ /

Aventură în Făgăraș: Vânătoarea lui Buteanu 2507m și Fereastra Zmeilor

Sâmbătă, 3 octombrie 2020

Home » Drumeții » Vânătoarea lui Buteanu și Fereastra Zmeilor, Munții Făgăraș

🏔Ai vrut tot timpul să mergi pe munte, dar nu ai avut cu cine?

📷Vrei să-ți creezi amintiri demne de povestit copiilor?

🌲Vrei să faci mișcare, să râzi și să respiri aer curat?

Te-ai săturat să simți că nu faci nimic interesant în week-end?

Atunci hai cu noi în drumeție.

😁Grupurile noastre sunt vesele

🎤Ascultăm muzică de munte și cântăm

❤️Glumim și râdem. Socializăm fabricând prietenii.

👉Unde mergem?

Mergem în Munții Făgăraș să vedem Lacul Bâlea, Lacul Capra, Vârful Vânătoarea lui Buteanu, Monumentul Alpiniștilor și Fereastra Zmeilor.

👉Când mergem?

Sâmbătă, 3 octombrie 2020

👉Până când te poți înscrie?

Miercuri, 30 septembrie 2020

Îți recomandăm să te înscrii cât mai rapid. Locurile în mașini se ocupă în ordinea primirii înscrierilor.

👉Cui se adresează drumeția?

Tuturor oamenilor veseli, civilizați și cu o pregătire fizică de nivel mediu și care nu au rău de înălțime.

👉Care este planul?

Cu grupul care vine din București plecăm la 05:00 de la Parcul Izvor. Vom merge cu mașinile personale. Dacă nu ai mașină, vom încerca să-ți găsim loc în mașina unui coleg.

La 8:30 ne întâlnim cu cei care vin din alte localități în parcarea de la Cabana Bâlea Lac, acolo unde începe traseul. Facem sedința tehnică și apoi începem drumeția.

Itinerariu va fi Cabana Bâlea Lac -> Șaua Capra -> Vârful Vânătoarea lui Buteanu 2507m -> Lacul Capra -> Monumentul Alpiniștilor -> Fereastra Zmeilor.

Noi mergem lent și facem o pauză de 10 minute la fiecare 50 de minute de mers, așa că vom facem cam 2h până pe Vârful Vânătoarea lui Buteanu 2507m. Apropo: acesta este cel mai accesibil vârf de peste 2500 de metri din România și pe unele hărți îl poți găsi cu denumirea Vânătarea lui Buteanu. În apropierea vârfului există o zonă expusă care s-ar putea să ne producă puțină adrenalină, dar care, dacă este parcursă cu atenție, nu ne va pune probleme.

După ce atingem vârful vom coborâ pe lângă Lacul Capra și acolo, la Monumentul Alpiniștilor, vom lua o pauză mai mare. Mâncăm ce avem în rucsac, povestim și ne relaxăm. Facem poze și video-uri, socializăm, admirăm priveliștea, ne conectăm cu natura.

De acolo vom merge pe creasta Făgărașului pe traseul spre Vârful Moldoveanu și într-o oră și jumătate ajungem la Fereastra Zmeilor. Fereastra Zmeilor este o arcadă mistică în piatră situată lângă o zonă cu o încărcătură emoțională mare din Făgăraș, zona “La 3 Pași de Moarte” pe care o vom admira de la distanță, fără a o traversa.

După ce facem pozele de rigoare cu Fereastra, în două ore și jumătate, ne întoarcem pe același traseu.

Traseul nu este dificil din punct de vedere tehnic, dar este lung ca distanță 15 km și ca număr de ore (7), așa că trebuie să ai o condiție fizică de nivel mediu ca să-i faci față.

Spre finalul zilei, în funcție de cum stăm cu timpul, oprim să mâncăm ceva pe drumul de întoarcere. Pe la ora 22:30, în funcție de trafic, suntem înapoi în București.

👉Echipament necesar și OBLIGATORIU

Fără el nu te luăm cu noi. Click AICI pentru a-l vedea!

👉Regulament

Citește-l! Este important pentru că înscrierea ta la eveniment implică faptul că ești de acord cu el și că o să-l respecți. Click AICI pentru a-l citi!

👉Cât costă?

100 RON (70 RON pentru studenții la zi la licență) – costuri de organizare + partea ta din costul benzinei pentru mașină.

Costul benzinei variază și îl discuți cu colegul tău șofer pentru că o să depindă de câți sunteți în mașina respectivă. Dacă vii de la București este undeva între 20 RON și 60 RON.

Costurile de organizare se plătesc prin transfer bancar în termen de 48 de ore de la înscriere. Costul pentru benzină se plătește în ziua drumeției colegului care te ia cu mașina.

👉Cum faci să plătești mai puțin?

Vino în drumeție cu 2 prieteni și tu ai reducere 50% la costurile de organizare.
Vino în drumeție cu 4 prieteni și tu nu mai plătești costurile de organizare.
* prietenii tăi trebuie să nu mai fi mers cu noi până acum.

👉Cum te înscrii?

Ne trimiți un mesaj pe WhatsApp la 0747.992.343 cu numele tău și excursia în care dorești să mergi.

👉Îți mulțumim că ești aici și abia așteptăm să te cunoaștem!

O zi frumoasă
Echipa Socializează cu Noi